May20

ITR-5 észlelt hibák és javítások

Cimkek: | Kategoriak: ITR-5 | Program kezelés | Újdonság
2011. 05. 20. | Megosztas e-mail-ben | Comments (0)

Kérjük, hogy a programmal kapcsolatos hibákat, észrevételeket az itr-hiba(kukac)digicart.hu címre küldjék.

Programverzió: 5.1.0.264 (2011.04.12.)
- Csatolt (8 bites) tiff esetén a teljesen fehér (kiégett) pixeleket a program pirossal jeleníti meg.
- Nem működik az 'E' forróbillentyű, amely a nézetszervezőt aktivizálja.
- A vektorszervező 'Mentés másként' nem ellenőrzi a fájl meglétét, ha van azonos nevű másik állomány a könyvtárban, akkor azt figyelmeztetés nélkül felülírja.
- A vektorszervező 'Előzők' listája rendkívüli módon lelassítja a vektorablak használatát.
- Vektorszervező: több vektor esetén a lezárás és új betöltse során hibásan jelölhette meg aktuális térképet.
- DXF betöltés: hibás a feliratok illesztési pontja.
- Több hosszantartó műveletnél nem jelenik meg a 'progress bar'.
- Új menüpont: 'Térkép csere' (az alsó információs sor bal oldalán található) lehetővé teszi, hogy a megnyitott projektben kicseréljük a vektor térképet. A csere nem módosítja a betöltött raszter képeket.
- Új menüpont: a vektorszervezőben lehetőség van  az 'Előrébb' 'Hátrébb parancsokkal a sorrendet megváltoztatni.
- Az állományválasztó kombinált listában (lent a státusz soron) kiírásra kerül a koordináta ábrázolás módja (cm/mm)

- Egyes lista műveletek a korábbinál sokkal gyorsabban hajtódnak végre.
- A sok blokkot tartalmazó állományok megjelenítése jelentősen felgyorsult.
- A „nem használt elemek törlése”, korábban függőségekre hivatkozva nem törölt elemeket. Az új változat felismeri a felesleges függőségi viszonyokat, így jelentősen növekedett, a művelet hatékonysága. Az aktív függőségekkel rendelkező nem használt elemeket a naplóban jelzi.

 

Programverzió: 5.1.0.240 (2011.04.12.)
Hibajavítások:

- Az 'objektum info' menüpontban a réteg kikapcsolás művelet használatakor a grafikus ablak tartalma  szétesik. A képrnyő frissítése megszünteti a hibát.
- Automatikus mentés néha helytelenül 'Munka mentése sikertelen' hibajelzést ad.
- A 'Pontlista/gyűjtés feltétellel' a korábbi koordináta értékek közül csak egyet jegyez meg.
- A 'Párhuzamos' eszköztáron a párhuzamos szerkesztő az egymást követően megadott távolságokat összeadja. Pl. 5 méter után -3 méter esetén a második párhuzamos 2 méter lesz. Az 'Eszközök' eszköztáron található párhuzamos szerkesztő jól működik.
- Ha a pontlistában sok pont található, akkor a módosító műveletek során, pl. átpontszámozás hiba lép fel.
  Hibaüzenet: Can't show non-modal form when modal form is displayed!
- Objektum infó során a párbeszéd ablakon történő réteg ki és bekapcsoláskor a grafikus elemek kijelzése megzavarodik. A műveletből kilépve és képernyő frissítés után áll helyre.
- Hiba keletkezik ha a munka lezárását követően, a drag-and-drop módon nyitunk meg új térképet és utána a pontlistában lévő pontokat táblázatban szeretnénk megjeleníteni. Nem jelentkezik a hiba, ha a táblázat menüpont pontlista megjelenítését választjuk. Ha a megszokott módon váltunk vektortérképet (nem drag-and-drop-al) akkor a hiba nem jelentkezik.
- Ha hálózatos nyomtató az aktív nyomtatónak, akkor a táblázatok megjelenítése lelassulhat.
- Ív infó: nem működik.
- Blokk infó 'elszállást' produkál.
- A 'klasszikus' menü elfelejti a pozicióját.
- Ív gyűjtés feltétellel: nem működik a "Mérés" funkció a terület választásnál.
- Réteg műveletek/ rétegből rétegbe: két pont között dupla összekötést hozhat létre. (A vektorszervezőben a belső konzisztencia javítóval javíthatjuk.)
- Blokk elhelyezése: azonos koordinátára azonos blokkot enged elhelyezni a program. (A vektorszervezőben a belső konzisztencia javítóval javíthatjuk.)
- Lépcső szerkesztés: az új pontok magassági interpolációját csak az egyik oldalon hajtja végre a program.

Újdonságok:
- Az 'objektum infó' menüpontban megengedett a módosítás, törlés, rétegváltás, hozzáadás a listához, kivétel a listából,  réteg ki- és bekapcsolása.
- 'Mini' változat: tartalmazza a poláris mérés funkciót.
- A területszámítás 'Számítás/eredmények' menüpontban lekérdezhető  az alakzatonkénti felirat/jelkulcs szám. A táblázat tartalmazza a hrsz.-t és a benne megtalált feliratokat/jelkulcsokat
- Blokklista koordináták átrakása a pontlistába.
- Térképek/egyebek/pontszámozó: páronként hasonlítja össze a vektorokat, éa ha azonos a koordináta, akkor módosítja a pontadatokat ( psz, kód, Z, kho). Több vektor esetén az össezvetések sorrendej 1->2, 1->3, 2->3 stb.
- Nyomatás: a 'mini' és 'midi' változatokkal is lehet olyan állományokat nyomtatni, amelyben több pont található mint 1000 illetve 4000.
- Térkép szervező/Egyebek/Közeli pontok: az állományban található közelei pontok keresése végezhető el a menüponttal. A funkció megdott távolságon belüli megkeresi a közeli pontokat, és megadható rétegben összeköti azokat. Utána ebben a rétegben felszedett vonalakat megjelenítve(vonal lista) tudjuk felkeresni mindegyiket.

 

Programverzió: 5.1.0.209 (2011.02.04)
Javítások:
- Jelkulcs elmozdításnál a cél objektum új alapértelmezett értéke a grafikus pont. Az utoljára használt fogómód megjegyzésre kerül.
- A 'Feliratlista/transzformáció' menüpont korábban programból történő kilépést okozott.
- Az 'Eszköztár'-on található műveletek('vonszolás') során a zászlózott feliratoknál a szöveg rosszul jelent meg.
- A 'Pontlista/területre állás' programból történő kilépést okozott.
- A DATR modul használati ideje módosítva lett.

Újdonságok:
- Az 'Eszközök'-ön található az általános fogó móddal dolgozó elforgatás funkció, amely egyaránt használható feliratra, jelkulcsra és blokkra.
- Felirat esztköztár: zászlózott feliratok poziciójának áthelyezése a rúd kezdőpontjába, illetve a rúd kezdőpont áthelyezése a töréspontba.
- A lebegő menü elemeiben kijelölhetők elemek, amelyek mindig a lebegő menün maradnak és a menüben elfoglalt helyzetük sem változik.
- Felirat lista/Zászlózás adott pontba: a listában lévő feliratokból a kijelölt pontból induló rúddal zászlózott feliratokat készít. Az alapértelmezett zászló irány 'jobb'. A már zászlózott feliratoknál csak a 'rúd' mérete és kezdőpontja változik, a többi jellemző változatlan marad.
- Státusz sor: napló ki- és bekapcsolása ikon.
- Jellemzők/Jelkulcs tipusok: ITR-2.5-ös formátúmú készletek összes jelkulcsa importálható a jelkulcs tipusok közé.
- 'Mini' progam:
  - Az 'Eszközök'-ön található két újabb menüponttal ITR-ASCII és koordinátajegyzék tölthető be.
  - Koorinátajegyzék az 'Eszközök'-ön található 'infó' menüponttal készíthető.


Programverzió: 5.1.0.202 (2011.01.22)
Újdonságok:
- DATR eszköztár: a DATR objektumféleségek feliratai alapján kivághatók a fekvések (bt,kz,zk,) a község állományból.  Tetszőleges területet vághatunk ki a koordinátjegyzékben felsorolt frsz. geokódok alapján(formátum: psz y x).
- 'Eszközök': 'Vetít és átrak' esetén ha a vetítendő elem felirat, jelkulcs, blokk, akkor is átrakja a vetített pontban.Korábban csak a pontra működött a  művelet.
- 'Eszközök'-ön található az általános elem másoló.
- A 'Réteg szervező'-ből lehetőség van az aktuális réteg megváltoztatása nélkül is kilépni. Korábban pl. a réteg láthatóságának módosítása is az aktuális réteg váltását vonta maga után.
- A státusz sorban a réteg neve előtt ikon jelzi a színt.
- Sokak kérésére visszakerült a klasszikus felépítésű menüszerkezet.

- A program meghatározott műveletekben a numerikus pontkódokat szöveges megfelelőjükkel helyettesítheti. A pontkódat és a helyettesítő szövegeket a Rendszer/Alapállományok könyvtárba elhelyezett 'pontkod-szoveg.txt' nevü fájlban kell felsorolni. A fájlban soronként kell megadni a pontkódot és a szöveget.
Pl. 1234 karó
    5678 kő
A használatát a 'Beállítások' menüpontban lehet aktivizálni. Alkalmazása  esetén a táblázatban szereplő pontkódokat a mögöttük felsorolt szöveggel helyettesíti a  program.
 A helyettesítés az alábbi funkcióknál történik:
- listák (azokból mentés fájlba),
- az általános fogómódban a közeli pont adatait megjelenítésekor (ilyenkor a szöveget a pontkód mögé teszi ' /'-el elválasztva. pl. 3125/karó),
- pontkód megiráskor (listákban és az egyéni (rámutatásos) módban is. Ilyenkor nem a numerikus,hanemy a helyettesítő szöveget rakja fel a program.
Az információs sorban, az összerendelésekkor, pl. pontkód-jk., valamint a pontbeviteli és paraméter ablakokon, keresésekkor, feltételek kijelölésekeor továbra is minden esetben a numerikus kódot kell használni. Minden térképhez ugyanazt a táblázatot használhatjuk.

- Info sor: tárolásra kerülnek az előzmények amelyek között a legördülő listában tudunk válogatni.  Az előzményeket vágólapra tudjuk másolni, és kérhető az adott sorban található koordinátákra lapozás is.  Az infó sorba tudunk adatot beilleszteni a vágólapról is. Pl. koordinátajegyzékből Y,X és utána ugrás erre a koordinátára.  Ha az infó sorban fárjlnév szerepel akkor az ugrás YX-ra az intéző megnyítja a fájl könyvtárát.
- A szálkereszt méretet teljes képernyős is lehet.
- A grafikus elemek keresési sugarát az egér kurzor melett nullkör jelöli.

- A jövőben a 'Vegyes' eszköztáron olyan menüpontok lesznek elérhetők, amelyeknek tesztelése még folyamatban van.
  Jelenleg két menüpont található rajta:
  - Azonos vonalak: megadott rétegekre keresi a program az azonos végponttal rendelkező vonalakat, amelyek közül párbeszéd ablakon jelölhetjük a  törlendőket. A választás előtt az aktuális nézet középpontja a vonal felezőpontjába kerül áthelyezésre, és a felezőpontot sárga színű elforgatott kereszttel jelöli. A
   - Azonos jelkulcsok: megadott rétegekre keresi a program az azonos YX koordinátában található jelkulcsokat, amelyek közül párbeszéd ablakon jelölhetjük ki a törlendőket. A választás előtt az aktuális nézet középponta a jelkulcs beszúrási pontjába kerül áthelyezésre. A koordinátát sárga színű elforgatott kereszt jelöli. Az azonos koordinátában található jelkulcsok közüli választás tovább szűkíthető a jelkulcs típus, irány és szintoll feltételek vizsgálatával.

- Az 'Eszközök/Infó' menüpont minden grafikus elemet közös párbeszéd ablakon jelenit meg. Kezeli a több talált vonalat is.
- A legördülő menüben rögzithetők menüpontok, amelyik nem cserélődnek, és a menüben elfoglalt poziciójuk sem változik.(Testreszabás művelet.)


Javítások:
- 'Pontlista/párhuzamos' nem tárolta az utoljára megadott távolság értéket.
- 'Összekötés pontszámok között': a művelet nem volt ismételhető, 'OK'-ra a program kilépett a menüpontból.
- A 'Munka mentése' új munka esetén nem kérdezett rá a programa mentési útvonalakra.
- Az alsó képernyő léptető sáv a korábbi változatban nem jelent meg.
- A vetítés funkció hibát generált az alapvonal végpontjainak azonossága esetén.
- Az 'általános fogómódban' talált vonal adatainak kiirásakor az információs sorban a végpont Y koordinátája helyett a kezdőpont koordináta ismétlődött.
- DATR export során nagyon ritka esetben 'Subscript ( error:9 )' hiba keletkezett.
- A 'Listák bővítése poligon elemeivel' menüparanccsal, valamint a mellette lévőkkel sem -balra- lehetett összegyűjteni a pontokat, mert a program hibát generált.

Programverzió: 5.1.0.190
2010.12.13. Első javítás.
- Hiba: Pontlista/párhuzamos - távolsága: nem jegyzi meg az előzőleg megadott értéket.
- Hiba: Összekötés pontszámok között - OK - kilép a menüpontból, nincs lehetőség az ismétlésre.
- Új: Jelkulcs tipusok/Tipusok menüben betölthető az ITR-2.5 vektoros fontkészlet minden jelkulcsa. (a következő frissítésben lesz elérhető)
- Új: Az egér poziciót jelölő szálkereszt mellett kapcsolható, hogy a pontkeresés sugarát nullkör is jelezze. (a következő frissítésben lesz elérhető)
- Javaslat: A felirat zászlózás megszüntetése jelenleg csak egyesével lehet. Régebben volt egyszerre a teljes állományra, jó lenne visszarakni.

Programverzió: 5.1.0.174
2010.12.06.
-A jelkulcsszerkesztőben a hosszú (127 egységnél hosszabb) vonalak feldarabolása hibás.
2010.11.30.
- A formanyomtatványok  záradékszövege hibás. A keltezéstől számított egy évig hatályos helyett, hibásan az egy évig érvényes szerepel.
- Igényként merült fel a korábbi 'Klasszikus' menü.
- Igényként merült fel a nézet méretével azonos szálkereszt.
2010.11.29.
- A korábbi programhoz képest nagyon lelassult a DXF beolvasás.
2010.11.25.
- Az ITR-2.5 ASCII formátumba történő mentéskor a vonalak egyik végpontjának koordinátája hibás.
2010.11.23.
- Az 'Eszközök' eszköztáron található elmozgatás menüpont hibásan ,működik, ha a az elmozdításkor a cél koordinátát háttér állományból választottuk. Az eredmény: az elmozdított vonalak végpontjáról eltűnik az eredeti pont. Javítani a 'Vektor szervező/egyebek/Belső adatkonzisztencia javítása' menüponttal lehet.
2010.11.22.
- A nyomtatásnál a nyomtatványba nem lehet betölteni a területszámítást, mert lemaradt az erre szolgáló nyomógomb. A hibát a következő verzióban javítjuk.
- A területkimutatás készítésénél, ha a kijelölt tömbkörbére kattintunk a program lefagy! Hibát a következő verzióban javítjuk. Addig vagy 4-es ITR-el készítsük a területkimutatást vagy vágjuk ki a kijelölni kívánt tömböt egy másik állományba és azon számoljunk területkimutatás tömb kijelölés nélkül.
2010.11.16.
- Az 'Info' eszköztárrról hiányzik a korábbi területmérés funkció.
- A 'Rétegek' eszköztáron a 'Feliratok réteg szerinti tulajdonságainak átvétele' menüpont is a vonalakat módosítja. A művelet során megjelenő párbeszéd ablakban ez is olvasható.

Comments are closed
 
látogató számláló