April15

ITR-6 OKTM (Osztatlan közös tulajdon megszüntetése)

Cimkek: | Kategoriak: ITR-6 | OKTM | Ötletek,javaslatok... | Újdonság
2016. 04. 15. | Megosztas e-mail-ben | Comments (0)

Újdonság a területszámítás ablakon megjelent OKTM gomb. Ennek segítségével lehetőség van csoportos osztás végrehajtására.

  

Ehhez fel kell tölteni egy MS Access (mdb) adatbázisban létrehozott táblát. Aminek a neve ITR_Oszt legyen és az alábbi ábrán látható mezőket kell tartalmaznia. OKTM_Minta.rar (59.54 kb)

Ezután fel kell tölteni a táblát adatokkal. A Hrsz mezőbe az osztás előtti eredeti helyrajzi számot kell írni. Az Ak, Terület, Sum_Ak, Sum_Ter mezőket ne töltsük ki, mert az majd a program számolja a tulajdoni hányadok arányában.

Az első területszámítás után egy kérdésre válaszolva, lehetőség van a számított aranykorona érték rögzítésére.

Ezután megjelenik az OKTM panel. Ha Access adatbázis kiterjesztés nélküli fájlneve megegyezik az ITR állomány fájlnevével és egy könyvtárban vannak, akkor tábla automatikusan megjelenik. A táblázatban szabadon összevonhatóak tulajdonosok, tetszőleges módon megváltoztathatóak a sorrendek és lehetőség van csak egy részük leosztására is, például ha tömbösen szeretnénk osztani. Pirossal jelölve vannak a területi minimumnál kisebb értékek. 

 
Az osztás végrehajtása után létrejön az összes földrészlet, amibe bele kerülnek a helyrajzi számok és a tulajdonos nevek is. Amennyiben az induló HRSZ mezőbe 0 érték kerül, akkor nem helyrajzi szám, hanem sorszám kerül elhelyezésre az állományba. 
 

Ha a TKM2 (változás utáni területkimutatás készítése) ikonra kattintunk a földrészletek rétegei közé célszerű felvenni a „Megjegyzés” rovatba kerülő feliratok rétegeit (ebben az esetben 105-ös réteget ahova a tulajdonosok nevei kerültek), mert így a készülő terület kimutatásba automatikusan bekerülnek ezek a feliratok. Újabban a területi szabvány (400nm) alatti értékek sárga színnel jelölve vannak a táblázatban.

 
A nyomtatás nyomtatvány paneljának „Betöltés” gombjára kattintva lehet betölteni a terület kimutatást. Ami már nem csak nyomtatványba szúrható, hanem Excel formátumban is menthető.
 

 

Comments are closed
 
látogató számláló