July15

Kérdések és válaszok az új programmal kapcsolatban

Cimkek: | Kategoriak: DATR | Hírek | ITR-5
2015. 07. 15. | Megosztas e-mail-ben | Comments (2)

Program hiba: Blokk elhelyezés nem működik.

Sajnos valóban így van! A jövő héten kiadásra kerülő új programban javítva lesz (ha ez nagyon távoli akkor kérnénk egy email-t az sa@digicart.hu címre és küldünk áthidaló megoldást).  

Címkoordináta

Ha címkoordináta azonos koordinátára esik a HRSZ-mal akkor nem jön létre. Sajnos valóban így van! Ezt is javítjuk! DE!!! A FÖMI-től kért állásfoglalás szerint a nem közterületi földrészletek esetén NEM ESHET EGYBE A HRSZ és a CÍMKOORDINÁTA! A közterületi földrészleteknél pedig jelenleg nem kell képezni címkoordinátát, mert azt már központilag legenerálták!

Ha nem volt az állományban még 195 sorszámú címkoordináta jelkulcs, akkor azt létre lehet hozni. Fontos hogy a sorszáma 195 legyen és a rövid leírás az alábbiak szerint legyen kitöltve! Sajnos a Változásvezetés_Fnt25 minaállományból kimaradt ez a rövid leírás. Ezt is javítani fogjuk, de ezt bárki megteheti az alábbi ábra alapján. 

DAT beolvasás (figyelmeztetés adatvesztésre) 

Ezentúl a program figyelni fogja az adatcsere fájl verziószámát és figyelmeztetni fog ha az régi típusú! Erre az adatok minősége szempontjából van szükség. Az adatcsere fájl a jogszabályi háttér változása miatt folyamatosan változik (pl. pontkód, felirattípus kód, címkoordináta). A régebbi programmal készült (pl. ITR4) nem biztos hogy tartalmazzák ezeket az adatokat, ezért figyelmeztet a program, illetve van amit biztosan nem tartalmaz (pl. a címkoordináta). 

NEM BIZTOS AZ ADATVESZTÉS de ELŐFORDULHAT

Comments

Comments are closed
 
látogató számláló