April13

ITR-6 Google kapcsolat

Cimkek: , | Kategoriak: Google | ITR-6
2016. 04. 13. | Megosztas e-mail-ben | Comments (0)
Az ITR-6 programban az IBN állományok Google Maps és Google Earth kompatibilis formátumra konvertálhatóak. A Google Maps-hez GeoJson formátumba történik az átalakítás (ITRgm.exe), és önálló programmal (WebBrowserGM.exe) történik a megjelenítés. A Google Earth-el KML formátumban történik a kapcsolatteremtés. A vonalak/feliratok mellett a területszámítás eredménye is konvertálható. (Megjegyzés: geojson formátumban a feliratok nem ábrázolhatók.)
A geojson megjelenítővel (WebBrowserGM.exe) önálló html oldalt tudunk létrehozni, így a térképi adatok web böngészőben is megtekinthetők. Saját gépen nem minden böngésző támogatja a megjelenítést, de pl.a Firefox igen.

A html fájlt és a geojson fájlokat web szerverre is kirakhatjuk. Újabb geojson fájlokat drag and drop-al tudunk hozzáadni.
Ha a web oldalon csak a térkép neve látható, de a tartalma nem, akkor az alábbi beállításokat kell elvégezni: A „Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés” panelen „Szolgáltatások és kiszolgálói alkalmazások/Internet Information Services (IIS) kezelője” lehetőség alatt a "MIME-típusok" között szerepel-e a ".geojson" kiterjesztés.
Ha nem szerepel, akkor az alábbi jellemzőkkel fel kell venni:
Kiterjesztés: .geojson, MIME-típus: GeoJSON/xml.

Mindkét formátumban (KML, GeoJson) az elemek tulajdonságai (réteg, hossz, terület, stb.) infózhatóak.

Az ITR-ben önálló eszköztáron találhatók a Geoogle műveletek.
A KML és GeoJson konverzió mellett harmadik műveletként az ITR képernyő középontját jeleníthetjük meg Google térképen.

Az EOV koordináták átalakítása WGS84-re az EHT-2014-el összhangban álló saját fejlesztésű programmal történik. A transzformációról itt lehet többet megtudni.
Comments are closed
 
látogató számláló